Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نخستین روز آغاز به کار نمایشگاه مجازی کتاب تهران ستاد برگزاری این نمایشگاه پذیرای میهمانانی از جنس هنر و قلم بود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ عباس بایرامی (رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس) یکی از میهمانانی بود که در نخستین روز از دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران حضور یافت و ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه‌ زهرا(س) اظهار کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران فرصت بسیار خوبی پیش روی ما قرار داده است که باید از آن بهره برداری لازم را جهت گسترش و توسعه فرهنگی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از کرونا برگزاری نماشگاه مجازی کتاب تهران اولویت اول محسوب نمی‌شد اما شرایط کرونایی سبب تغییر نگاه نسبت به فضای مجازی شد که از آن در خصوص اموری همچون نمایشگاه کتاب استفاده شود.

نمایشگاه مجازی کتاب فرصتی بسیار خوب جهت گسترش و توسعه فرهنگی است

او با اشاره به آمار خوب خرید کتاب از نمایشگاه مجازی کتاب تهران که سال گذشته توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد، بیان کرد: این آمار نشان از استقبال گسترده مردم داشت؛ بنابراین در فضای مجازی فرصت زیادی برای معرفی  کتاب‌ها به مخاطبان وجود دارد. امسال نیز به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و ادبیات ایران، فرصت نمایشگاه مجازی کتاب تهران ایجاد شده است که امیدوارم در میزان پخش و رساندن کتاب به مخاطبان تجربه خوبی را به یادگار بگذارد.

بایرامی گفت: با فاصله گرفتن از دوران دفاع مقدس گرایش نوجوانان ما به سمت و سوی موضوعات دفاع مقدس بسیار زیاد است. ما در نمایشگاه مجازی کتاب تهران با محوریت دفاع مقدس و ادبیات پایداری نقش آفرینی خوبی داشتیم امسال هم انتشارات صریر و بنیاد نشر آثار در نمایشگاه مجازی کتاب تهران حضوری فعال دارند. افزون بر آن ده‌ها انتشارات دیگر در استان‌ها فعال هستند.

وی با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب فرصت مناسبی برای معرفی و پخش کتاب است، عنوان کرد: درباره شهید سلیمانی چند کار خوب داشتیم؛ اما همه آثار عرضه شده ما در نمایشگاه به خصوص در بخش خارجی مورد استقبال قرار گرفته است. این نشان‌دهنده علاقه وافر کشورهای دیگر به کتاب‌های ما است. اگرچه ما با افق نگاه رهبری در حوزه ترجمه آثار دفاع مقدس فاصله زیادی داریم.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بیان کرد: ما ادعا نداریم که در زمینه ترجمه آثار دفاع مقدس کار بسیار بزرگی انجام داده‌ایم اما زیرساخت و زیربنای خوب برای تولیدات آن داشتیم. مشکل ما در حوزه ترجمه نیست بلکه در نوع و سازماندهی ترجمه است که بایستی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت خارجه ارتباط قوی وجود داشته باشد تا ما بتوانیم بر اساس ذائقه مخاطبان خارجی تولیدات داشته باشیم.

امام راحل دریای عظیمی از اعتقادات، اخلاق، عرفان و اخلاص بودند

محمدرضا بیک محمدی (نویسنده کتاب «مهر هدایت») میهمان دیگر ستادبرگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب بود و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1399 فرمودند که نقش امام راحل در دفاع مقدس مغفول مانده است. بر همین اساس با هدایت دکتر مشایخی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، کتاب مذکور را نوشتم که شاید نظیر آن کمتر چاپ شده باشد.

او با بیان اینکه امام راحل بیش از هزاران بار از بحث تبلیغ استفاده کردند، عنوان کرد: تبلیغات در کشورهای غربی وجود دارد اما در راستای جذب و فروش است اما تبلیغ امام برگرفته از محتویات اسلام ناب محمدی (ص) است که شخص در آن نمی‌تواند از خود کلامی اضافه کند، به خصوص اگر این مباحث در زمینه مسائل دینی باشد. امام راحل دریای عظیمی از اعتقادات، اخلاق، عرفان و اخلاص بودند. بنده سعی کردم بخش بسیار ناچیزی از این دریای عظیم در حوزه دفاع مقدس را به رشته تحریر درآوردم.

محمدرضا بیک محمدی با بیان اینکه در جامعه بشری تبلیغات عنصر گرانبهایی است و زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، اظهار کرد: امام راحل در دوران دفاع مقدس شجاعانه حرکت روبه جلو داشتند. امروز استکبار از خط امام راحل(ره) که رهبر معظم معظم انقلاب اسلامی آن را جلو می‌برند ناراحت است.

اطلاع‌رسانی گسترده نمایشگاه مجازی کتاب جهت دسترسی به خرید کتاب

آزاده نظربلند (معاون اطلاع‌رسانی و پاسخگویی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران) نیز در خصوص فعالیت مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران عنوان کرد: این مرکز از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب پاسخگوی تماس‌های خریداران و ناشران در دومین نمایشگاه مجازی کتاب است. ما تا ۷۰ نفر ظرفیت را پیش‌بینی کردیم که در اوج ساعات تماس مستقر هستند. افزون بر سرشماره 91009898-021 خریداران می‌توانند از طریق ارسال تیکت یا ایمیل سوالات خود را مطرح کنند.

او با بیان اینکه امسال اطلاع‌رسانی گسترده‌ای صورت گرفته تا هموطنان از نقاط مختلف دسترسی به خرید کتاب داشته باشند، اظهار کرد: اگر هموطنانی در نقاطی از کشور قرار دارند که نمی‌توانند به این سایت دسترسی داشته باشند با مرکز پشتیبانی و پاسخگویی تماس بگیرند تا همیاران ما در این مرکز آنها را برای خرید کمک می‌کنند.

وی در خصوص دریافت به موقع مرسولات خریداران کتاب، گفت: ما در مرکز پاسخگویی درخواست مشتریان از مرحله خرید تا دریافت سفارش را پیگیری می‌کنیم و پس از اطمینان از صحت دریافت کتاب از سوی خریدار موضوع مرسوله را مختومه اعلام می‌کنیم.

نظربلند درباره واریز وجوه خرید کتاب عنوان کرد: سه درگاه پرداخت بانک صادرات، ایران کیش و بانک سامان همزمان در سامانه فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران جهت واریز هماهنگ شده است. بن‌های خرید کتاب به صورت اعتباری به کد ملی خریدارانی نظیر طلاب، دانشجویان و استادان دانشگاه شارژ شده است. برای اهل قلم نیز اعتبار خریدی در نظر گرفته شده است که مبلغ یارانه به کد ملی آنها افزوده شده است.

استقبال عمومی از کتاب‌های دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی کتاب بسیار خوب است

میثم رشیدی مهرآبادی، نویسنده فعال در حوزه ادبیات پایداری در تهران نیز ضمن بازدید از سایت نمایشگاه گفت: در حوزه کتاب‌های دفاع مقدس وضعیت روبه رشدی داریم. استقبال عمومی درباره خرید کتاب‌های دفاع مقدس بسیار خوب بوده است و رویکرد مخاطبان به سمت و سوی تاریخ شفاهی افزایش یافته است.

هر کس را دوست داشته باشم به او کتاب هدیه می‌دهم

رضا بنفشه‌خواه، هنرمند سینما و تلویزیون، دیگر میهمان ستادبرگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در اولین روز این نمایشگاه بود و در سخنانی بیان کرد: هر کتابی ارزش یک بار مطالعه کردن را دارد. ما باید شرایط اجتماعی زمان خود را بسنجیم و تاریخ را مطالعه کنیم چراکه تاریخ معلم انسان است. بنده هر کس را دوست داشته باشم کتاب، به خصوص شاهنامه، حافظ یا اشعار سعدی را به او هدیه می‌دهم.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اخلاق ایمیل دوران دفاع مقدس رهبر معظم انقلاب اسلامی معاون نمایشگاه مجازی کتاب دومین نمایشگاه مجازی کتاب نمایشگاه مجازی کتاب تهران دفاع مقدس امام راحل خرید کتاب بسیار خوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۹۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟

در روزهای گذشته ناشرانی به حضور کتاب‌فروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب نقد وارد کردند این درحالی است که در سال گذشته کتاب‌فروشان تنها ۸ درصد از فروش ۴۰۰ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «کتابفروشی‌ها حکم ریه‌های صنعت نشر را دارند؛ تعجب می‌کنم از نقد حضورشان در بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» متن توئیتی است که محمدعلی مرادیان مدیر دفتر کتاب و توسعه کتابخوانی وزارت ارشاد نسبت به حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب زده است.

بخش مجازی نمایشگاه کتاب در سال گذشته با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات ایران نزدیک به یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۴ نسخه از ۲ هزار و ۲۳۱ فروشگاه (از میان فروشندگان آثار ۲ هزار و ۵۹ ناشر و ۱۷۲ کتاب‌فروش شرکت کرده بودند) فروش داشته است؛ از مجموع آثار به فروش رسیده هم ۸۲ درصدش را ناشران به فروش رساندند یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۶۸ نسخه کتاب و ۱۸ درصد را هم کتابفروشان که کم‌تر از ۲۶۰ هزار نسخه بوده است، این آمار و ارقام فقط برای بخش مجازی است و از میزان فروش حضوری ناشران عدد رسمی وجود ندارد تا بدانیم که حضور کتابفروشان چه مقداری بر فروش کل ناشران تأثیر گذاشته است با این حال تأثیر کتابفروشان بر تعداد فروش مستقیم ناشران در بخش مجازی ۱۸ درصد است.

رکود ۲ ماهه کتابفروشان بعد از نمایشگاه

محمدحسین اسلامی‌فر مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران در خصوص حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب گفت: «کار بزرگی که طی یکی دو سال اخیر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رخ داد، حضور کتابفروشان در این رویداد است. حضوری که در فضای مجازی محقق شد و همزمانی آن با نمایشگاه کتاب تهران یک کار بزرگ است، زیرا رکودی که از قبل این نمایشگاه تا بعد از نمایشگاه کتاب در کتابفروشی‌ها حدود یک تا دو ماه بعد رکود وجود دارد، رفع می‌شود.»

ناشران به سمت انحصار می‌روند

از طرفی هم میانگین محصولات عرضه شده ۱۲۳ هزار تومان بوده است و از تمام ۱۶۸ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان فروش در بخش مجازی ۱۸ درصد به اقتصاد کتابفروشان کمک کرده است یعنی ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان. هر کتاب فروش (۱۷۲ کتاب‌فروش در طرح شرکت کردند) به طور میانگین نیز ۱۸۳ میلیون تومان! که البته باز از این عدد هم به ناشر درصدی می‌رسد و حتی برخی از ناشران هم خودشان کتابفروشی دارند و این‌طور نیست که دریافتی ناشر از فروش کتابفروشان صفر باشد. ن

اشر کتاب خود را با میانگین تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصد به کتاب‌فروش می‌دهد و در این دوره نیز کتاب‌فروش باید ۱۰ درصد هم تخفیف، ۳ درصد سهم خانه کتاب و ادبیات، هزینه پست و نیرو را هم بدهد؛ مجموع سود کتابفروشی نیز شاید به کمتر از ۱۵ درصد برسد اگر بخواهیم سود خالص کتاب‌فروش را همان ۱۵ درصد از ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان برآورد کنیم در کل هر کتاب‌فروش ۲۷ میلیون تومان از فروش مجازی نمایشگاه سود خالص برده است، البته باز هم برای ناشران حضور کتابفروشان سودی هم به همراه داشته است.

نبود کتابفروشان برای ناشران از این جهت اهمیت دارد که در این ۱۰ روز بتوانند نقدینگی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن جمع‌آوری کنند، اما هر ناشر نزدیک به ۶۶ میلیون تومان فروش خالص داشته است؛ این رویه که ناشران آثارشان به طور انحصاری به فروش برسانند به مرور به حیات کتابفروشان ضربه می‌زند و ویترین ناشران روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود و ناشران فروشنده انحصاری آثارشان می‌شوند با حاشیه سود نزدیک به ۷۰ درصد که در چاپ‌های بعدی نیز این عدد بیش‌تر خواهد شد.

حسین جاوید مدیر نشر کتاب سده در واکنش به توئیت مدیر اداره کتاب نوشت: «تولید وابسته به نقدینگی است. ناشری که نقدینگی نداشته باشد، کتاب‌فروش هم کتابی برای عرضه نخواهد داشت. نمایشگاه به طور سنتی از سال ۶۶ متعلق به ناشرها بوده است و با گرفتن این بازار از آن‌ها، یا با کوچک کردن سهم بازارشان همین نظم چرخه هم به هم می‌ریزد. نظر صدها ناشر همین است.»محمدعلی مرادیان در ادامه توئیت خود در خصوص کتابفروشان این‌طور آورده است: «یکی از مهم‌ترین عوامل تداوم، رونق و مانایی ناشران تلاش زنجیره‌ای فروش خصوصاً کتابفروشی‌هاست. سراسر سال چه کسی بیشتر کتاب‌های ناشران را می‌فروشد؟»البته سهم کتابفروشان از حجم اقتصادی نمایشگاه کتاب در ۲ بخش مجازی و فیزیکی سال گذشته ۷.۸ درصد بوده است.

منبع: فارس

کد خبر 750612

دیگر خبرها

  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی امکانپذیر نیست +فیلم
  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب