Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران امروز در حالی به کار خود پایان می دهد که بیش از ۹۰ میلیارد تومان فروش آن تا پایان روز گذشته بوده است. این نمایشگاه که یکی از پرمخاطب ترین رویدادهای فرهنگی سال شده است، موجب شد، بسیاری از اهالی فرهنگ و قلم واکنش های متفاوتی نسبت به آن نشان بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تداوم نمایشگاه مجازی کتاب تهران، مشکلات آن را کمتر می‌کند

علی چنگیزی، نویسنده و منقد ادبی در گفت‌وگو با ایرنا، با ارزیابی مثبت از دوره اول نمایشگاه مجازی کتاب تهران، اظهار کرد: در دوره اول این نمایشگاه تجربه‌ای که خودم داشتم، دسترسی به کتاب‌ها و خرید آسان کتاب‎ها و رسیدن به‌موقع‌ آن‌ها بود. امسال هم امیدوارم همین تجربه را مخاطبان و اهالی کتاب از نمایشگاه مجازی کتاب داشته باشند.

وی افزود: در شرایطی که امکان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب به دلیل شیوع بیماری کرونا وجود ندارد، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران اقدام سنجیده و درستی است. با توجه به تجربه موفق دوره اول، استقبال مخاطبان و علاقه‌مندان کتاب از دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران نسبت به دوره قبلی بیشتر خواهد بود.

چنگیزی با اشاره به دیگر مزایا و ویژگی‌های نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ادامه داد: یکی از اتفاقات خوب در این نمایشگاه، جستجو و امکان خرید کتاب‌های فراموش‌شده و قدیمی بود که ناشران با قیمت بسیار پایینی آن‌ها را عرضه کرده بودند. با امکان جستجوی خوبی که در نمایشگاه مجازی کتاب تهران وجود دارد، افراد می‌توانند این دسته از کتاب‌ها را سریع‌تر و راحت‌تر پیدا کنند. ارسال و پست رایگان کتاب‌های خریداری شده هم دیگر امکان خوب نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود و می‌توانستیم حتی به‌راحتی برای دوستان‌مان خرید و به نشانی‌ آن‌ها در هرجایی از کشور ارسال کنیم.

وی بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران درحال تجربه دومین دوره خود است و به‌نظرم وجود برخی کاستی‌ها و مشکلات در اوایل کار یک نمایشگاه، طبیعی است و با تداوم این رویداد بزرگ در سال‌های آینده به مرور بسیاری از مسائل و مشکلات برطرف خواهد شد. گرچه همان دور اول نیز نمایشگاه خوب و مرتبی را شاهد بودیم.

تأثیرات نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیشتر از نمایشگاه حضوری است

یکی از موضوعاتی که همواره مخاطبان کتاب با آن رو به رو هستند، دسترسی به کتاب ها و نبود امکان جست و جوی مناسب در نمایشگاه ها بوده است، نمایشگاه مجازی به نوعی این مشکل را حل کرده است. 

طاهره ایبد، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایرنا، با تأکید بر اهمیت و اثرگذاری این نمایشگاه، اظهار کرد: دسترس‌پذیری از معیارها و ویژگی‌هایی است که در فروش هر کالایی می‌تواند مهم و تأثیرگذار باشد. هر جنس و کالایی بیشتر در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرد، موجب توجه بیشتر افراد نسبت به آن کالا می‌شود و مخاطب پیدا می‌کند. نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز موجب دسترسی گسترده و راحت‎تر مردم به کتاب می‌شود.

وی ادامه داد: در شرایط شیوع بیماری کرونا که امکان برگزاری نمایشگاه حضوری وجود ندارد، نمایشگاه مجازی فرصتی را فراهم کرده تا هر فرد در هرجایی از کشور بتواند با مراجعه به نمایشگاه مجازی، کتاب مورد نظر خود را به‌راحتی یافته و خریداری کند و این از خوبی‌ها و مزیت‌های نمایشگاه مجازی کتاب تهران است.

نویسنده کتاب تصریح کرد: در نمایشگاه مجازی کتاب تهران، امکان جستجوی بهتر و راحت‌تری نسبت به نمایشگاه فیزیکی وجود دارد. در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای پیدا کردن یک کتاب گاهی لازم می‌شد سالن به سالن بگردیم تا آن را پیدا کنیم. همچنین خرید کتاب و دسترسی به نمایشگاه حضوری برای افرادی که در تهران نبودند، بسیار سخت‌تر بود. نمایشگاه مجازی کتاب تهران، امکان خوبی برای مخاطبان کتاب فراهم می‌کند که موجب بهبود بازار نشر و افزایش خرید کتاب می‌شود.

ایبد گفت: شرایط اقتصادی در حال حاضر به‌گونه‌ای شده که علاقه‌مندان و مخاطبان اصلی کتاب و حتی منِ نویسنده نمی‌توانیم بسیاری از کتاب‌هایی را که علاقه‌مند به خواندنشان هستیم، تهیه و خریداری کنیم. ارائه تخفیف‌های ویژه کتاب، می‌تواند تا حدی این مشکل را برطرف کند و شرایطی فراهم آورد که مخاطبان کتاب‌ها را با قیمت پایین‌تری تهیه کنند.

وی افزود: نمایشگاه مجازی کتاب تهران اتفاق خوبی است و توانسته تأثیرات مثبتی در حوزه کتاب برای مخاطبان و علاقه‌مندان به ارمغان آورد. شاید بتوان گفت تأثیرات نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیشتر از نمایشگاه حضوری است. با بسیاری از افرادی که در ارتباط هستم، از قبل لیست کتاب‌هایشان را آماده کرده‌اند و منتظر هستند تا نمایشگاه برگزار شود و کتاب‌های مورد نیازشان را خریداری کنند.

این نویسنده حوزه کودک و نوجوان با ابراز خرسندی از این‌که نمایشگاه مجازی کتاب تهران محدود به کتاب‌های الکترونیک نیست و بیشتر برای نمایش و فروش کتاب‌های چاپ شده و کاغذی است، بیان کرد: مدت زمان زیادی است که کتاب‌های الکترونیک فضای نشر را پر کرده‌اند. این کتاب‌ها در جای خودشان می‌توانند موثر باشند و جنبه‌های مثبتی دارند، اما همچنان کتاب‌ کاغذی مورد نیاز است و جایگاه و کارکردهای خود را دارد.

دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوم بهمن‌ماه آغاز شده و تا یازدهم بهمن‌ماه ١٤٠٠ ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان برای بازدید و خرید کتاب می‌توانند به سایت خانه کتاب و ادبیات ایران مراجعه کنند.

برچسب‌ها نمایشگاه مجازی کتاب تهران نمایشگاه مجازی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نویسنده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نمایشگاه مجازی کتاب تهران نمایشگاه مجازی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نمایشگاه مجازی کتاب تهران نمایشگاه مجازی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نویسنده نمایشگاه مجازی کتاب تهران نمایشگاه حضوری علاقه مندان خرید کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۷۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است

نشست خبری سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برپا شد.

به گزارش ایسنا، نشست خبری، این دوره از نمایشگاه کتاب امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در مصلی امام خمینی(ره) تهران درحال برگزاری است.

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در سخنانی اظهار کرد: سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پایان روز شنبه، ۲۹ اردیبهشت در مصلی تهران ادامه خواهد داشت.

او افزود: نمایشگاه کتاب بزرگترین اجتماعی مردمی، حول محور دانش ، آگاهی و کتاب شکل می‌گیرد که با همت نهادهای مختلف برگزار می‌شود. امیدواریم این رویداد با حضور مشتاقانه ناشران خودمان در دو بخش مجازی و حضوری، به نقطه عطفی در فعالیت‌های فرهنگی، پیشرفت حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل شود.

احمدوند با بیان اینکه نمایشگاه جایگاه ویژه‌ای را در تقویم خانواده‌های ایرانی دارد، گفت: از خانواده‌ها برای حضور در نمایشگاه دعوت می‌کنم تا از برنامه‌های متعدد فرهنگی که در بخش‌های مختلف برگزاری می‌شود، استفاده کنند. امیدوارم میزبان شایسته برای فعالیت‌های فرهنگی ناشران ارجمند و مردمان عزیز باشیم.

رئیس نمایشگاه کتاب با بیان اینکه تلاش شده ضعف‌های مختلف نمایشگاه کاهش پیدا کند و ضعف‌ها را جبران کنیم، خاطرنشان کرد: برای افزایش سطح رضایت‌مندی مردم از نمایشگاه در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی دادن، پیش از آغاز نمایشگاه نقشه کامل بخش‌های نمایشگاه تا فردا در دسترس رسانه‌ها قرار گیرد تا به اطلاع مردم برسد. این اتفاق برای نخستین بار پیش از شروع نمایشگاه کتاب، مردم و رسانه‌ها از جزئیات جانمایی ناشران پیش از نمایشگاه مطلع خواهد کرد.
 
او سپس با اشاره به برگزاری برنامه‌های متعدد فرهنگی نیز گفت: برنامه‌های ویژه برای غزه و فلسطین در زمان برپایی نمایشگاه خواهیم داشت و نماسازی برای پاسداشت و مجاهدت‌های مردم غزه تدارک دیده شده، همچنین به دلیل همزمانی دهه کرامت و جایگاه زنان و دختران، برنامه‌هایی در نظر داریم. 

احمدوند با اشاره به برگزاری همزمان نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب گفت: امیدوارم با همکاری شرکت پست، پاسخ‌دهی مناسب به درخواست و سفارش مردم با شرایط مطلوب‌تری صورت بگیرد. حضور کتابفروشان در بخش مجازی کتاب با رفع نواقصی که سال گذشته داشت، ادامه خواهد داشت.

او با پیش‌بینی حضور گسترده مردم، درخواست کرد: مردم حضور خود را در تایم روزانه برگزاری نمایشگاه، در ساعت‌های مختلفی تقسیم کنند تا با تراکم جمعیت کمتری مواجه شویم.  

احمدوند درباره برنامه‌های بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر خواهند بود که قریب ۵۰ هزار عنوان عرضه خواهد شد، پیش‌بینی می‌کنیم از لحاظ حجم بار دریافتی امسال افزایش داشته باشیم و حدود ۷۰ تن مرسوله خارجی داشته باشیم. امسال روزهای ۲۴ و ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت در بخش خارجی، رویدادی درباره نشر ایران خواهیم داشت و این رویداد براساس نیاز معرفی بیشتر، نشر ایران به ناشران خارجی به ویژه ناشران و کارگزاران منطقه‌ای پیش‌بینی شده است. امیدواریم این اتفاق، شروع ارتباط ناشران با جامعه جهانی نشر باشد.

علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب هم با اشاره به ارزیابی صورت گرفته از دوره گذشته نمایشگاه کتاب، گفت: امیدوارم این اتفاق به فرایند کار جدیدی تبدل شود. آنچه در دوره گذشته و این دوره تجربه می‌شود، نمایشگاهی به وسعت مرزهای کشورهای ایران عزیز است و تلاش می‌شود اتفاقاتی که در محل گردهمایی [مصلی] رخ می‌دهد، در سراسر کشور فراهم شود که بخشی از اتفاق، بخش مجازی است و بخش دیگر مرهون رسانه‌ها است.

او با تشکر از ۷۰ دستگاه و نهاد دخیل در برگزاری نمایشگاه، اظهار کرد: همه ناشران در بخش مسقف جانمایی شده‌اند و دیگر سازه موقتی نداریم. همچنین عمده کارگاه‌های ساخت و ساز که محل عبور مرور بود، جمع‌آوری و محیط بهسازی شده است. 

سخنگوی نمایشگاه کتاب با اشاره به افزایش ۵ هزارتایی پارکینگ‌ها، گفت: با این حال از عموم مردم درخواست می‌کنیم، برای بازدید از نمایشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند؛ شهرداری وعده کرده سرفاصله قطارها را کوتاهتر کند. سه درب جدید به مصلی اضافه شده است؛ دو در برای ورود نفرات و یک در برای ورود خودرویی در نظر گرفتیم. در واقع از سه جهت خیابان قنبرزاده، خیابان شهید بهشتی و اتوبان مدرس، ورودی نفررو و خودروی داریم.

رمضانی با توضیحی درباره شعار نمایشگاه به موضوع گردشگری ادبی اشاره کرد که در این دوره مورد توجه بوده است.  

او درباره میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان و طلاب و استادان دانشگاه نیز گفت: دانشجویان ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند که ۴۰ درصد را وزارت ارشاد و حامیان مالی پرداخت می‌کنندو و ۶۰ درصد دیگر را دانشجویان. میزان یارانه استادان نیز ۸۰۰ تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت ارشاد و حامیان و مابقی توسط خودشان پرداخت می‌شود. یارانه در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و  احساس محرومیت، این دغدغه را نداشته باشند که نمی‌توانند مسافتی را طی کنند.

او سپس درباره حضور و ثبت‌نام خبرنگاران، شهروند خبرنگار و حضور خبرنگار خارجی توضیحاتی داد. 

در ادامه سخنگوی نمایشگاه کتاب یادآور شد: ۱۰۰ پاسخگو در مرکز پاسخگویی نمایشگاه  یا شماره  ۹۱۰۰۹۸۹۸، درباره نمایشگاه فیزیکی در مصلای و نمایشگاه مجازی اطلاع‌رسانی می‌کنند.
 او سپس درباره فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه کتاب، مشاوره‌های کتاب که در شبستان و بخش کودک مستقرند، همچنین بزرگداشت فردوسی در تقویم زمانی خود، غرقه جوایز ادبی توضیحاتی داد.

به گفته علی رمضانی حضور ۲۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است و ۲۵۰ ناشر نیز در مراحل قطعی شدن هستند که اگر حضورشان امکان پذیر نبود به بخش مجازی اضافه خواهند شد.

این خبر در حال بروز رسانی است.

دیگر خبرها

  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی امکانپذیر نیست +فیلم
  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل