Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از ستاد خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از ستاد برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بازدید کردند.

علی رمضانی، رئیس دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حسین صفری، معاون اجرایی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، هومان حسن‌پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، محمود آموزگار، نائب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، کاظم علمی، مدیر شرکت توزیع گسترش فرهنگ و مطالعات، حسن قربانی، مدیر انتشارات آیلار، نسرین سیاح‌فر، مدیر انتشارات چالش و محمدمهدی فخری‌زاده، مدیر انتشارات روزنه‌ کار، در حاشیه این بازدید در نشستی مشترک، درباره موضوعاتی همچون گسترش ویترین کتابفروشی‌ها و تخفیف‌های نامتعارف کتاب بحث و تبادل‌نظر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایشگاه مجازی کتاب تهران دسترسی به کتاب را تسهیل کرد

در ابتدای این نشست علی رمضانی با بیان این‌که برخلاف تصور، نمایشگاه مجازی کتاب پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، گفت: ارائه خدمات پایدار و روان به مردم و ناشران کار پیچیده‌ای است؛ سامانه‌های درگاه بانکی، پست کتاب، سامانه شاهکار و... برای ارائه خدمات در نمایشگاه به‌کار گرفته شده‌اند. در نمایشگاه فیزیکی کتاب همه ناشران در یک محیط و فضا گردهم می‌آمدند، اما نمایشگاه مجازی کتاب تهران در دفتر بیش از ۲۱۰۰ ناشر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: دستگاه‌ها و نهادهایی همچون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صدا و سیما، بانک عامل نمایشگاه، وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و... در برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران همکاری داشتند. نهاد کتابخانه‌های عمومی در همه کتابخانه‌های سراسر کشور، میز دسترسی به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب تهران را راه‌اندازی کرد تا به اعضای کتابخانه‌ها خدمات ارائه کنند.

او همچنین مطرح کرد: آدرس‌هایی از نمایشگاه مجازی کتاب تهران کتاب خریدند که نمی‌شناختید و جدید بودند. این موضوع نشان می‌دهد نمایشگاه مجازی کتاب تهران مسأله دسترسی به کتاب را تسهیل کرده است؛ طبق آمار این نمایشگاه، یک کتابخوان قادرآبادی از مرز سیستان و بلوچستان از یک ناشر ارومیه‌ای و یک کتابخوان چابهاری از ناشر تبریزی کتاب خرید.

رمضانی گفت: تا پایان هشتمین روز نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بیش از ۷۳ میلیارد تومان کتاب به فروش رسید که این موضوع یک مجرای تنفسی برای صنعت نشر کشور است. در این دوره تعداد ناشران حاضر در نمایشگاه افزایش پیدا کرده و تعداد عناوین کتاب‌های عرضه شده نیز افزایش ۲۰ درصدی را نسبت به دوره گذشته تجربه کرده است.

وی افزود: همچنین امکان خرید برابر برای همه مردم کشور فراهم شده و به‌سادگی می‌توانند با ورود به سامانه خرید نمایشگاه، کتاب‌های موردنظر خود را سفارش داده و بدون پرداخت هزینه‌ای برای ارسال، آن‌ها را رایگان درب منزل خود دریافت کنند. عرضه کتاب‌های قاچاق به‌عنوان یکی از دغدغه‌ها و مشکلات ناشران، در نمایشگاه مجازی کتاب تهران جایگاهی ندارد. همچنین یارانه در این نمایشگاه به‌صورت شفاف مصرف می‌شود.

برای برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران مانند یک فیلم سینمایی روزها و ماه‌ها تلاش شده است

هومان حسن‌پور نیز در این نشست بیان کرد: امکاناتی که در ستاد برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران دیدم، مانند یک فیلم سینمایی بود که برای آن روزها و ماه‌ها تلاش شده و اکنون در معرض دید و نمایش گذاشته شده است. اعتمادی که مردم برای خرید کتاب از نمایشگاه مجازی کتاب تهران دارند در سایر فضاها وجود ندارد.

امکانات خرید کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران کامل‌تر بود

در ادامه محمود آموزگار با بیان این‌که امکانات و فرآیند خرید کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به نسبت نمایشگاه سال گذشته کامل‌تر بود، افزود: مشکلات قطعی و کُندی سامانه خرید در این دوره مشاهده نشده است. به لحاظ فناوری در نقطه مطلوبی قرار گرفتیم و این موضوع دستاورد بزرگی برای صنعت نشر کشور است. شیوع ویروس کرونا، منشأ اصلی شکل‌گیری نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود؛ حرکت به سمت فناوری‌های نوین و دیجتیال رونق زیادی پیدا کرده و توانسته صنعت نشر کشور را در یک موقعیت پایدار نگه دارد. بنابراین باید از این موقعیت به نحو شایسته استفاده کنیم.

وی ادامه داد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران یک فروشگاه مجازی کتاب است؛ تخفیف ۲۰ درصدی ناشران برای خرید کتاب چرخ نشر کشور را دچار مشکل می‌کند که نتیجه آن کاهش و اُفت فروش کتابفروشی‌ها در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران است.

وی افزود: اما این مسأله به‌سادگی قابل حل شدن است، به این صورت که باید کتابفروشان و توزیع‌کنندگان را در نمایشگاه مجازی دخیل کنیم و بخش قابل‌توجهی از توزیع کتاب را به کتابفروشی‌ها بسپاریم؛ جوانب مختلف این موضوع باید بررسی شود. همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید فکر و برنامه‌ای برای تخفیف‌های نامتعارف داشته باشد تا وضعیت نشر کشور را در وضعیت ثابت نگه دارد.

همه‌چیز با کیفیت مطلوب پیش رفته است

نسرین سیاح‌فر در بخش بعدی این نشست با بیان این‌که سامانه دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران بدون مشکل به‌کار خود ادامه داده، گفت: شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران نیز کتاب‌ها را در اسرع وقت به دست خریداران رسانده است. در مجموع در این دوره همه‌چیز با کیفیت مطلوب پیش رفته است. کتاب‌های تازه اعلام وصول شده ناشران، امکان عرضه و فروش در نمایشگاه را ندارند و باید این مشکل را به نحوی حل کرد.

وی افزود: در نمایشگاه مجازی کتاب تهران از شهرها و روستاهایی سفارش کتاب داشتیم که تاکنون اسم آن‌ها را نشنیده بودیم و خرید کتاب از روستاهای دور از مرکز برای ما جذاب است و این فرصت خرید را نمایشگاه مجازی کتاب تهران در اختیار مردم سراسر کشور قرار داده است.

در ادامه نشست، حسن قربانی بیان کرد: از ظرفیت واحدهای صنفی شناسنامه‌دار در کشور برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران استفاده کنید. همچنین اطلاعات دانشجویان برای اختصاص بُن خرید کتاب از دانشگاه‌های مختلف کشور جمع‌آوری شود تا همه دانشجویان از این یارانه برای خرید کتاب استفاده کنند.

کاظم علمی نیز در پایان این نشست گفت: با ارائه تخفیف ۲۰ درصدی در نمایشگاه مخالف هستم، بهتر است از ظرفیت کتابفروشی‌ها در نمایشگاه استفاده کنیم تا هزینه‌های حمل و نقل کاهش پیدا کند و پای مردم به کتابفروشی‌ها باز شود. در بسیاری از استان‌ها می‌توانیم از ظرفیت کتابفروشی‌ها استفاده کنیم، چراکه کتابفروشی‌ها عامل مهمی در کتابخوان شدن مردم دارند؛ بنابراین باید از آن‌ها حمایت کنیم تا پابرجا بمانند.

برچسب‌ها نمایشگاه مجازی کتاب تهران دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هومان حسن پور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علی رمضانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نمایشگاه مجازی کتاب تهران دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هومان حسن پور نمایشگاه مجازی کتاب تهران دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هومان حسن پور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علی رمضانی برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران صنعت نشر کشور کتابفروشی ها کتابخانه ها خرید کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۹۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی امکانپذیر نیست +فیلم
  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل